Kan tjejen ta första steget?

Kan tjejen ta första steget?
Detta är en fråga som folk har mycket delade meningar om. Men om man ser på de olika undersökningar som gjorts så är de flesta överens om att tjejer helt klart kan visa initiativ. Det finns inga klara dejtingregler när det kommer till detta, utan det handlar mer om personlighet. Många uniformstjejer är vana vid att ta ansvar och lita på sig själva. Det ligger i yrkets natur. En sjuksköterska kan till exempel inte alltid fråga om hjälp när en patient blir akut sjuk, och hon vet precis vad hon ska göra. Många dejtingtips går därför ut på att man ska se på sin egen personlighet och göra det man tycker känns skönt.

Med nätdejting är det mycket vanligare med tjejer som tar första steget. Det är lättare när man vet att alla som finns på mötesplatsen letar efter någon, att syftet är att träffa någon speciell. Samtidigt är nätdejting lite mjukare. Man kan ta det långsamt om man vill, och fiska lite innan man bestämmer sig för att träffas. Därför vågar också många fler tjejer ta första steget, de riskerar inte att bli sedda som allt för dominerande eller ”manliga”.

Det konstiga är att enligt alla uppgifter så anser de allra flesta killar, och nästan lika många tjejer, att det inte bara är okej utan bra om tjejer tar första steget. Andra uppfattningar och dejtingregler anses vara föråldrade. I dagens samhälle finns det många blyga killar, men även killar som vill känna sig eftersökta. Detta är inte bara ett feminint behov, alla vill vara uppskattade och viktiga.

Poängen med många av dessa dejtingtips är att man ska vara sig själv. Om man är en framåt personlighet, som tycker om att ta itu med saker och få dem gjorda, så spelar det ingen roll om man är tjej eller kille. Nätdejting är ett bra sätt att få kontakt med andra, och varför ska inte tjejen kunna ta första steget? Mötesplatsen är öppen för alla, detta är platsen för singlar.

Det är bra för ett förhållande att bägge parter visar intresse och arbetar för att det ska lyckas. Ibland kan detta innebära att tjejen tar första steget, att hon visar att hon verkligen är intresserad. För andra fungerar det bättre när mannen tar initiativet. Men det är detta som gör nätdejting och sökandet så intressant, alla kan hitta en person som passar dem. Alla är olika så man kan inte sätta upp fasta dejtingregler. Om det känns bra så är det vanligtvis det.