Vad är förhållandet mellan humor och attraktion?

Vad är förhållandet mellan humor och attraktion?
En av de saker som folk anser vara viktiga för att känna sig attraherade av någon är just humor. Inte så att man måste skoja och skratta hela tiden, men det bör finnas där. Ungefär som kryddor i maten, det ska inte vara för mycket men om man glömmer bort dem helt så blir det inte gott. Sedan finns det olika sorters humor, men det är främst ett par stycken som kan hjälpa en relation.

Oavsett vilken personlighet man har så behöver alla lite humor. Om man inte är den som skojar så mycket kan man trots allt uppskatta när andra gör det. I en relation behöver man inte vara identiska, utan istället kan man komplettera varandra. Det ger ett oerhört sving för en killes självkänsla när tjejen skrattar åt hans skämt, till exempel. Detta ger en attraktion, man vill vara tillsammans. Något som är bra både i början när man dejtar och även senare när man utvecklat ett förhållande.

En så kallad sympatisk humor används av många för att lätta lite på stämningen eller charma andra. Man har lätt för att ta initiativ och skoja med andra, komma upp med kvicka skämt och underhålla folk. I flera undersökningar har tjejer sagt att de känner attraktion till en liknande person, en som har bra självkänsla och kan använda den. Mindre attraktion känner man för någon som använder humor för att dra ner sig själv, som skojar om sig själv och andra på ett negativt sätt. Detta är något man bör undvika, speciellt i början men även i fortsättningen.

Sedan finns det de som har en positiv personlighet. De kan använda humor för att skratta åt sig själva och vad som händer i livet istället för att bli deppiga och frustrerade. Detta är en ganska viktig egenskap i en relation, eftersom livet aldrig är en dans på rosor hela tiden. Man har en bra självkänsla och vet vad man klarar av. Det är inte alltid lätt att utveckla dessa egenskaper, men kan verkligen bidra till en stadig relation.

Faktum kvarstår att humor och attraktion är nära förknippade. En positiv person är attraktiv, vare sig det är en tjej eller kille. Man behöver inte vara en clown för att visa att man har självkänsla och personlighet, det gäller att vara en person som andra vill vara med. Men det gör livet och relationer lättare, speciellt när man använder det för att få andra att känna sig trygga och lugna.